torsdag 1 maj 2008

Planteringar och fotorunda 28:e april


Nu blommar både Thalian och Tulipa Icestick, under Paradisbusken som håller på att få små blad. Och i den lilla slänten med rosor och lavendel har pingstliljorna tagit över just som påskliljorna börjar vissna.

Och så till planteringarna denna måndags eftermiddagen. Klematisen, Klätterhortensian och bärbuskarna som har "härdats" (bara varma dagar och nätter förra veckan, men...) kom i jord. Några perenner från Plantebørsen slank också med hem idag.

Klematis montana 'Superba' tillsammans med två Ängsnäva/Praktstorkenebb Geranium pratese 'Mrs Kendall Clark' och en Stjärnflocka/Storstjerneskjerm Astrantia major.


Precis innanför gränsen mot grannen Inger, fick de röda och svarta vinbären plats. Det är väldigt tät jord här tror jag för det stod vatten länge i planteringsgropen... Klätterhortensian är en del av en idé om att slänten skall kläs av klättrande växter. Det blir duk, bark och hönsnät under. Inger har Vildvin på sin betongmur, så det kanske flyter i hop lite fint om vi planterar lite i ingemansland.

Vi planterade Krusbärsbusken där man rundar Forsythian. I rabatten nedanför terrassen hamnade också en Ängsnäva, en vanlig och en röd Stjärnflocka Astrantia major 'Rubra' samt två löjtnantshjärtan Dicentra spectabilis, varav en vit ('alba')

Inga kommentarer: